Kaip išvalyti naršymo istoriją „Firefox“

Kaip ir kitos naršyklės, „Firefox“ renka išsamią jūsų interneto nuotykių istoriją. Jei norite apžvelgti savo takelius arba nenorite, kad „Firefox“ apskritai rinktų duomenis, galite atlikti pakeitimus, kad užtikrintumėte daugiau privačių naršymo funkcijų.

„Firefox“ istoriją galite pasiekti naudodami OS X meniu tinkamai pavadintą „Istorija“ arba spustelėdami tris eilutes viršutiniame dešiniajame „Windows“ kampe ir pasirinkdami „Istorija“ („Control + H“).

Meniu Istorija bus rodomi ne tik neseniai aplankytos svetainės, bet ir neseniai uždaryti skirtukai bei langai. Taip pat galite rodyti skirtukus iš kitų įrenginių ir atkurti ankstesnį seansą.

Vis dėlto mus labiausiai dominantys elementai yra parinktys „Rodyti visą istoriją“ ir „Išvalyti naujausią istoriją ...“.

Pasirinkę „Rodyti visą istoriją“, pamatysite visą naršymo istoriją, išdėstytą langų sąraše.

Jei norite ištrinti kurią nors iš šių svetainių iš savo istorijos sąrašo, galite bet kada pasirinkti vieną ir paspausti mygtuką „Ištrinti“. Jei norite ištrinti viską, tada naudokite „Command + A“ OS X arba „Ctrl + A“ sistemoje „Windows“. Jei norite pasirinkti kelias svetaines vienu metu, naudokite „Command“ klavišą (OS X) arba „Control“ („Windows“), kad pasirinktumėte kiekvieną svetainę, kurią norite pašalinti iš savo istorijos.

Greičiausias būdas išvalyti istoriją yra meniu „Istorija“ pasirinkti „Išvalyti naujausią istoriją ...“, kuris suteiks jums dialogo langą, kuriame galėsite pasirinkti norimą išvalyti istorijos intervalą. Galite išvalyti paskutinę valandą, dvi valandas, keturias valandas, šiandien ar viską.

Spustelėkite „Išsami informacija“ ir galite pasirinkti žymiai daugiau nei naršymo ir atsisiuntimo istoriją. Taip pat galite išvalyti tokius dalykus kaip jūsų slapukai, talpykla, aktyvūs prisijungimai ir dar daugiau.

Jei norite nustatyti specialias naršymo istorijos parinktis, turite atidaryti „Firefox“ nuostatas ir pasirinkti kategoriją „Privatumas“. Privatumo nustatymuose yra skyrius, skirtas tik istorijai. Šioje ekrano kopijoje pasirinkome parinktį „naudoti pasirinktinius istorijos nustatymus“.

Jei nuspręsite visada naudoti privataus naršymo režimą, jūsų naršymo istorija, slapukai ir kiti elementai nebus išsaugoti. Taip pat galite pasirinkti nefiksuoti naršymo ir atsisiuntimo istorijos, paieškos ir formų istorijos arba priimti slapukus. Jei nenorite priimti trečiųjų šalių slapukų, yra galimybė pasirinkti, jei pasirinksite tai įgalinti.

Galiausiai, jei norite, kad naršymo istorija būtų išvalyta, kai uždarote „Firefox“, galite pasirinkti šią parinktį ir tada spustelėti „Nustatymas…“, kad pasirinktumėte, kas tiksliai išvaloma, kai „Firefox“ išjungiama.

Svarbu prisiminti, kad kai kurių iš šių elementų išvalymas turi įtakos vėlesnėms naršymo sesijoms. Pvz., Jei išvalysite aktyvius prisijungimus, turėsite vėl prisijungti prie visų ankstesnio seanso svetainių. Panašiai, jei išvalysite slapukus, prisijungimo sesijos bus ištrintos ir turėsite iš naujo įvesti savo kredencialus.

Kai pasirenkate parinktį išvalyti naršymo istoriją išjungus, „Firefox“ neteiks jokių įspėjimų, todėl svarbu nepamiršti, kad pirmiausia pasirinkote parinktį. Priešingu atveju jums gali kilti klausimas, kodėl jūs visada esate atjungtas nuo mėgstamų socialinės žiniasklaidos svetainių arba kodėl jūsų naujausios naršymo istorijos visada nebėra.

SUSIJEDS: Kaip blokuoti trečiųjų šalių slapukus kiekvienoje interneto naršyklėje

Istorijos ir kitų privačių duomenų išvalymas yra viena geriausių privatumo praktikų, kurių galite imtis. „Firefox“ yra unikalus tuo, kad turi galimybę išvalyti šiuos dalykus kiekvieną kartą, kai jį išjungiate, taigi, jei ypač rūpinatės privatumu, pavyzdžiui, jei naudojate „Firefox“ vieną darbo ar viešai naudojamą kompiuterį, tai yra puiki galimybė įgalinti.