Naudojant „Windows 10“ naują mainų sritį: istorija ir debesies sinchronizavimas

„Windows 10“ 2018 m. Spalio mėn. Atnaujinimas turi naują mainų srities patirtį. Dabar galite pasiekti elementų, kuriuos nukopijavote į mainų sritį, istoriją, prisegti dažnai naudojamus elementus ir sinchronizuoti mainų sritį savo kompiuteriuose.

Kaip įgalinti naujas mainų srities funkcijas

Norėdami įgalinti šias naujas mainų srities funkcijas, eikite į Nustatymai> Sistema> Iškarpinė. Jei sistemoje nematote parinkties „Iškarpinė“, tai daroma todėl, kad dar neatnaujinote į 2018 m. Spalio naujinimą.

Šios naujos funkcijos pagal numatytuosius nustatymus yra išjungtos. Norėdami įgalinti mainų srities istoriją, nustatykite parinktį „Išsaugoti kelis elementus“ į „Įjungta“.

Norėdami sinchronizuoti mainų srities duomenis visuose „Windows 10“ įrenginiuose, tiksliau, visuose „Windows 10“ įrenginiuose, kuriuose veikia „Redstone 5“ ar naujesnė versija, nustatykite „Sinchronizuoti visuose įrenginiuose“ į „Įjungta“.

Taip pat galite pasirinkti automatinio sinchronizavimo nuostatą. Kai įgalinsite šią funkciją, numatytoji parinktis yra „Automatiškai sinchronizuoti kopijuojamą tekstą“. „Windows 10“ automatiškai sinchronizuos viską, ką nukopijuosite į mainų sritį.

Norėdami užkirsti kelią „Windows“ sinchronizuoti potencialiai neskelbtinus duomenis, pvz., Slaptažodžius, pasirinkite „Niekada automatiškai nesinchronizuoti kopijuojamo teksto“. Tada galite pasirinkti rankiniu būdu sinchronizuoti tekstą tarp savo įrenginių, kai tik norite.

Kaip pasiekti mainų srities istoriją

Norėdami atidaryti naują iškarpinės įrankį, paspauskite „Windows + V“ bet kurioje programoje. Bus parodytas mainų srities skydelis.

Šiame skydelyje rodoma elementų, kuriuos nukopijavote į mainų sritį, istorija, o viršuje - paskutinis elementas. Pasirinkite ką nors iš mainų srities spustelėdami, kad įklijuotumėte ją į dabartinę programą.

Elementus galite „prisegti“ prie mainų srities, užvedę pelės žymeklį virš elemento dešinėje esančio smeigtuko piktogramos ir spustelėję ją. „Windows“ saugos tą elementą mainų srities skydelyje ir jo neišmes, kad atsirastų vietos naujiems elementams. Jis visada bus prieinamas, todėl ši parinktis idealiai tinka dažnai įklijuojamiems elementams.

Taip pat galite spustelėti elemento mygtuką „x“, kad iš karto pašalintumėte jį iš mainų srities.

Šiuo metu ši iškarpinės istorija palaiko mažiau nei 1 MB dydžio tekstą, HTML ir vaizdus. Didesni jūsų nukopijuoti elementai nebus saugomi istorijoje.

Atnaujinimas : „Microsoft“ padidino šią ribą iki 4 MB, taigi viskas, kas ne didesnė kaip 4 MB, bus išsaugota jūsų mainų srities istorijoje.

Jei neįgalinote mainų srities istorijos arba nieko neįkopijavote į savo mainų sritį nuo jos įgalinimo, pamatysite pranešimą, kuriame nurodoma, kad prieš tęsdami turite įgalinti šią funkciją arba ką nors nukopijuoti.

Kaip veikia sinchronizavimas?

Jei įgalinote mainų srities sinchronizavimą, mainų srities turinys bus sinchronizuotas tarp jūsų asmeninių kompiuterių, kuriuose veikia 2018 m. Spalio naujinimas. Tai veikia naudojant tą pačią „Microsoft Graph“ technologiją, kuri valdo laiko juostą, pristatytą „Windows 10“ 2018 m. Balandžio naujinime. Kad tai veiktų, turite prisijungti prie abiejų įrenginių su ta pačia „Microsoft“ paskyra.

Pagal numatytuosius nustatymus parinktis „Automatiškai sinchronizuoti nukopijuojamą tekstą“ paskatins „Windows 10“ iškart bet ką sinchronizuoti, kai tik nukopijuosite jį į mainų sritį, paspausdami „Ctrl“ + C arba bet kurioje programoje spustelėdami parinktį „Kopijuoti“. Jums nereikia nieko ypatingo daryti - tai, ką nukopijuosite į vieną kompiuterį, tiesiog bus rodoma iškarpinės istorijoje kitame kompiuteryje.

Jei pasirinksite „Niekada automatiškai nesinchronizuoti mano kopijuojamo teksto“, turėsite patys pasirinkti, ką norite kopijuoti. Norėdami tai padaryti, atidarykite savo mainų srities istoriją naudodami „Windows + V“, užveskite pelės žymeklį virš elemento savo mainų srities istorijoje ir spustelėkite debesies formos piktogramą „Sinchronizuoti su kitais įrenginiais“.

Iš pradžių „Windows 10“ naudodama šią funkciją sinchronizuos tik mažesnius nei 100 KB dydžio duomenis. Ilgos teksto ir didelių vaizdų dalys gali būti nesinchronizuojamos, kol „Microsoft“ nepadidins šios ribos.

„Microsoft“ pažadėjo, kad ši funkcija galės sinchronizuoti jūsų mainų srities duomenis su „Microsoft“ „SwiftKey“ klaviatūra, skirta „iPhone“, „iPad“ ir „Android“, o tai leis jums ką nors nukopijuoti savo kompiuteryje ir lengvai įklijuoti į bet kurią telefono programą. Tačiau ši funkcija dar nebuvo pridėta prie „SwiftKey“ klaviatūros programos.

Kaip išvalyti mainų srities istoriją

Jei norite išvalyti visą istoriją - tiek kompiuteryje, tiek „Microsoft“ serveriuose - grįžkite į Nustatymai> Sistema> mainų sritis. Spustelėkite mygtuką „Išvalyti“, esantį Išvalyti mainų srities duomenis.

Tai nepašalins prisegtų elementų, todėl turėsite juos atsegti arba ištrinti rankiniu būdu.