Ką reikia žinoti apie „iTunes“ autorizacijos panaikinimą

„iTunes“ naudoja autorizacijos sistemą, kad tik keli kompiuteriai galėtų bet kuriuo metu pasiekti jūsų įsigytą muziką, vaizdo įrašus ir kitą turinį. Prieš atsikratydami kompiuterio ar iš naujo įdiegdami „Windows“, turėtumėte panaikinti „iTunes“ įgaliojimus.

Leidimų sistema yra DRM forma, taigi ji apima šokinėjimą per ratus. Tai turėtų apriboti prieigą prie įsigyto turinio.

Kas yra „iTunes“ autorizacija?

Norėdami, kad kompiuteris galėtų atsisiųsti ir naudoti jūsų įsigytus filmus, TV laidas, muziką, el. Knygas, garso knygas, programas ir kitą turinį, turite suteikti „iTunes“ kompiuteriui leidimą „iTunes“. Atminkite, kad tai taikoma tik laikmenoms su DRM. Daugumoje „iTunes“ esančių muzikos failų nėra DRM, todėl jums nereikia leisti kompiuteriui leisti jų.

Vienu metu prie „Apple ID“ galite susieti daugiausiai penkis autorizuotus kompiuterius. „Mac“ ir „Windows“ kompiuteriai įskaičiuojami į bendrą sumą.

SUSIJEDS: Kaip niekada nenaudoti „iTunes“ su „iPhone“, „iPad“ ar „iPod Touch“

„iOS“ įrenginiai neįskaičiuojami į aktyvinimo sumą, todėl galite turėti tiek „iPad“, „iPhone“, „iPod Touch“ ir „Apple TV“ įrenginių, kurie pasieks jūsų „iTunes“ turinį, kiek norite.

Ši autorizavimo sistema yra DRM forma ir riboja prieigą prie „iTunes“ perkamo turinio. Kadaise autorizacijos sistemos buvo gana paplitusios - pavyzdžiui, liudykite, ar senoje „SecuROM“ sistemoje yra kompiuterinių žaidimų autorizacijos apribojimai, ar aktyvinimo ribą, kurią galima integruoti į „Windows Media“ garso ir vaizdo failus. daugelis paslaugų dabar riboja turinį tik paskyroms ir nebūtinai riboja įrenginių skaičių, tačiau „iTunes“ vis tiek naudoja senesnę atskirų kompiuterių leidimo ir neleidimo schemą. Nenustebtume, jei tai būtų įtraukta į sutartis, kurias „Apple“ pasirašė su teisių turėtojais, kai jie įdėjo savo turinį į „iTunes“.

Kaip autorizuoti kompiuterį

Autorizuoti kompiuterį yra paprasta. „Windows“ sistemoje spustelėkite meniu mygtuką „iTunes“, nurodykite „iTunes Store“ ir pasirinkite Patvirtinti šį kompiuterį. „Mac“ sistemoje spustelėkite meniu Parduotuvė ir pasirinkite Patvirtinti šį kompiuterį. Norėdami užbaigti procesą, prisijunkite naudodami „Apple ID“.

Tada jūsų kompiuteris galės atsisiųsti, sinchronizuoti ir atkurti įsigytą „iTunes“ turinį.

Kaip ir kada turėtumėte panaikinti kompiuterio ar „Mac“ įgaliojimą

Toje pačioje vietoje taip pat rasite meniu parinktį Panaikinti šio kompiuterio prieigą. Ši meniu parinktis panaikins autorizaciją ir neleis žiūrėti, žiūrėti ar atsisiųsti į jūsų kompiuterį DRM apsunkinto „iTunes“ turinio.

SUSIJEDS: " Beginner Geek": kaip iš naujo įdiegti "Windows" savo kompiuteryje

Turėtumėte panaikinti savo kompiuterio įgaliojimą, kai ketinate pašalinti „iTunes“, jei ketinate iš naujo įdiegti „Windows“ arba kai baigsite darbą su kompiuteriu ir norite jo atsikratyti. Jei neplanuojate savo įsigyto „iTunes“ turinio naudoti kompiuteryje, panaikinkite jo įgaliojimą.

„Apple“ taip pat pataria atšaukti kompiuterio įgaliojimą prieš atnaujinant jo aparatūros komponentus. Jei to nepadarysite, vėliau jūsų vienas kompiuteris gali būti laikomas kitu kompiuteriu ir naudoti kelias prieigos teises.

Panaikinti įgaliojimą kompiuteriui yra svarbu, nes jis suteikia jums vieną iš jūsų penkių ribotų įgaliojimų.

Kaip panaikinti sistemų, kurių neturite prieigą, autorizaciją

Jei sugedo jūsų kompiuteris ir negalite panaikinti „iTunes“ įgaliojimų, atsikratykite kompiuterio prieš panaikindami „iTunes“ įgaliojimus arba atnaujindami savo kompiuterio komponentus, gali būti, kad švaistote leidimus. Senosios sistemos greičiausiai bus įskaitytos į jūsų penkis leistinus kompiuterius. Jei toliau autorizuojate „iTunes“ ir atsikratote autorizuotų kompiuterių arba iš naujo diegiate „Windows“, gali pasirodyti, kad negalite pasiekti jokio įsigyto turinio, nes negalite suteikti daugiau įgaliojimų kompiuteriams.

„Apple“ leidžia tai išspręsti tik vienu būdu. Negalite pasiekti tik įgaliotų kompiuterių sąrašo ir panaikinti atskirų kompiuterių įgaliojimų. Vietoj to turėsite panaikinti visų kompiuterių įgaliojimus vienu metu.

Norėdami tai padaryti, spustelėkite „iTunes Store“ „iTunes“, prisijunkite prie „Apple ID“, spustelėkite „Apple ID“ pavadinimą ir pasirinkite Paskyra.

Čia galite spustelėti mygtuką Pašalinti viską šalia kompiuterio įgaliojimų. Šis mygtukas pasirodys tik tuo atveju, jei turite daugiau nei vieną įgaliotą kompiuterį. Tai panaikins visų autorizuotų kompiuterių įgaliojimus ir leis jums pradėti autorizuoti kompiuterius nuo nulio.

Įspėjimas : mygtuką „Panaikinti viską“ galite naudoti tik kartą per metus. Pasinaudoję juo, pabandykite būti atsargesni su savo įgaliojimais - panaikinkite kompiuterių įgaliojimus prieš atsikratydami jų, iš naujo įdiegdami „Windows“ ar atnaujindami jų aparatinę įrangą.

Jei pastebite, kad negalite pasiekti savo įsigyto turinio arba jei jau kartą šiais metais naudojote mygtuką „Panaikinti viską“ ir jums reikia jį naudoti dar kartą, visada galite pabandyti susisiekti su „Apple“ palaikymo tarnyba ir paprašyti iš naujo nustatyti jūsų įgaliojimus. Tai yra viskas, ką galite padaryti, net bandydami sugadinti DRM.

Vaizdo kreditas: Richardas Gilesas „Flickr“