Kaip išvalyti talpyklą ir slapukus „Chrome“

Jei bandote išspręsti įkėlimo ar formatavimo problemas, kad pagerintumėte naršymo patirtį „Google Chrome“, pradėkite iš talpyklos ir slapukų išvalymo. Štai kaip ir kas nutinka juos ištrynus.

Kas atsitinka, kai ištrinamos talpyklos ir slapukai?

Kai lankysitės svetainėje, ji kartais išsaugos (arba prisimins) tam tikrą informaciją. Slapukai išsaugo vartotojo naršymo duomenis (gavus jų sutikimą), o talpykla padeda greičiau įkelti tinklalapius, prisimenant atvaizdus, ​​vaizdo įrašus ir kitas tinklalapio dalis nuo paskutinio apsilankymo, o ne viską atkurti kiekvieno apsilankymo metu.

SUSIJEDS: Visą laiką išvalius slapukus, internetas tampa labiau erzinantis

Kai išvalysite talpyklą ir slapukus, visa ši informacija bus ištrinta. Tai reiškia, kad visus slaptažodžius, kuriuos įvedėte svetainėje, reikės iš naujo įvesti, o anksčiau aplankytų svetainių įkėlimo laikas pailgės, nes jai reikia dar kartą įkelti tinklalapio turinį.

Net vis tiek kartais reikia iš naujo pradėti, ypač šalinant naršyklės problemas.

Kaip išvalyti „Chrome“ talpyklą ir slapukus

Norėdami išvalyti talpyklą ir slapukus „Chrome“, turėsite pasiekti naršyklės meniu „Nustatymai“. Čia galite rasti tris skirtingus būdus.

Pirmasis būdas yra spustelėti trijų vertikalių taškų piktogramą viršutiniame dešiniajame ekrano kampe, užveskite pelės žymeklį virš „Daugiau įrankių“ ir pasirinkite „Išvalyti naršymo duomenis“.

Iš anksčiau pateikto paveikslėlio galbūt pastebėjote, kad yra spartusis klavišas, kurį galite naudoti. Jei norite pereiti tiesiai į puslapį, kad išvalytumėte talpyklą ir slapukus, vienu metu paspauskite klavišus „Ctrl“ + „Shift“ + Delete.

Arba galite įvesti chrome://settings/clearBrowserDataadreso juostoje.

Nepriklausomai nuo pasirinkto naršymo būdo, dabar turėtumėte atsidaryti lange „Išvalyti naršymo duomenis“.

Pirmas dalykas, kurį atliksite čia, bus pasirinkti slapukus ir talpyklą ištrinti. Spustelėkite rodyklę laukelyje šalia „Laiko diapazonas“, kad išplėstumėte meniu, tada pasirinkite norimą laiko intervalą. Pagal numatytuosius nustatymus tai nustatyta kaip „Visą laiką“.

Tada pažymėkite laukelius šalia „Slapukai ir kiti svetainės duomenys“ ir „Talpykloje saugomi vaizdai ir failai“. Čia taip pat galite išvalyti savo naršymo istoriją.

Pažymėję langelius pažymėkite mygtuką „Išvalyti duomenis“.

Po kelių akimirkų jūsų talpykla ir slapukai bus išvalyti.